[P] Max Biaggi se retrage din motociclism

Max BiaggiConform unui site de stiri sportive, italianul Max Biaggi si-a anuntat retragerea din motociclism dupa ce duminica a castigat al doilea titlu mondial la Superbike.

In varsta de 41 de ani, italianul Max Biaggi a declarat miercuri ca se retrage din motociclism: “Ma retrag ca un campion dupa 20 de ani in care am facut turul lumii in acest sport. Ma voi dedica familiei si copiilor. Sunt foarte multumit de cariera mea. Am cunoscut atat succese, cat si infrangeri, dar nu mi-am pierdut niciodata pasiunea. Am dat totul pentru acest sport.”

„Imparatul roman” a castigat duminica la Magny-Cours al doilea sau titlu mondial la Superbike.

Prima cursa de la Magny-Cours a fost castigata de Sylvain Guintoli de la Ducati, iar podiumul a fost completat de Marco Melandri si Tom Sykes. In a doua cursa a zilei Max Biaggi avea nevoie de un loc 5 pentru a fi sigur de titlul mondial. Si a terminat exact pe aceasta pozitie, castigand al doilea titlu mondial in Superbike pentru doar 0,5 puncte in fata lui Tom Sykes care a obtinut victoria in a doua cursa.

In lunga sa cariera, Max Biaggi a concurat in 370 de curse, din care in63 aterminat pe prima pozitie. El a cucerit in total sase titluri mondiale: patru la clasa 250cc, iar doua la Superbike. Probabil singurul sau regret este ca nu a reusit sa castige un titlu la clasa regina, insa a fost greu in conditiile in care i-a avut ca adversari pe australianul Mick Doohan si italianul Valentino Rossi.

La casele de pariuri sportive a fost printre favoriti la castigarea titlului in ultimii ani si a confirmat acest lucru de doua ori in ultimii trei ani.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: