Messi si Balonul de Aur

messiCel mai valoros jucator de fotbal din anul 2012, a primit cel mai valoros trofeu din lumea fotbalului.

Balonul de Aur rasplateste munca si valoarea unui jucator care a impresionat audienta mai mult decat alti fotbalisti. Marele favorit a galei de la Zurich a fost Lionel Messi, castigator a trofeului in 2009, 2010 si 2011. In aceasta seara argentinianul a intrat in istorie. Este singurul fotbalist din lume care a castigat de 4 ori consecutiv trofeul acordt de L’Equipe.

Trofeul Ballon d’Or pentru Lionel Messi a devenit un talisman norocos. Detine acest trofeu de 3 ani si a evoluat din ce in ce mai bine. A incheiat anul 2012 cu 91 de goluri marcate in tricoul Barcelonei si Argentinei. La doar 25 de ani viitorul pentru Messi pare sa fie „de aur”„Mi se pare incredibil. Sigur că nu am cum să le mulţumesc colegilor mei de la Barcelona. Am trăit împreună acest an. am suferit împreună. Mulţumesc familiei, fanilor, antrenorilor. Sunt foarte emoţionat, mulţumesc tuturor”, a declarat Leo Messi imediat dupa decernarea trofeului.

Alaturi de starul argentinian in „finala” pentru marele trofeu au intrat Cristiano Ronaldo si Andres Iniesta. Podiumul a fost completat de cei doi, dar in orice competitie conteaza doar locul 1. Din 2009 locul 1 e rezervat pentru Messi.  Cat timp de acum inainte, nu stie nimeni, poate doar Cruyff care a declarat: „”Messi va fi jucatorul cu cele mai multe Baloane de Aur castigate din istorie. El va castiga cinci, sase, sapte, este incomparabil. Joaca in alta liga.”

4 comentarii la „Messi si Balonul de Aur”

  1. Parerea mea este ca Balonul de Aur castigat de Messi se datoreaza si coechipierilor de la Barcelona.
    Messi este cel mai bun jucator de fotbal din lume, dar cu echipa Argentinei nu poate avea performantele de la Barcelona.

  2. De acord cu tine Cristi. Dar gandestete la urmatorul scenariu SF: Daca Messi era convicat la 16 ani in nationala Spaniei(au fost discutii serioase) si juca alaturi de Xavi, Iniesta si Busquets si la nationala. Cum ar fi aratat nationala Spaniei?
    Argentina, din pacate, a avut tot timpul jucatori exceptionali, chiar geniali, dar niciodata nu a confirmat! Explicatia?

  3. Pai oricum Spania cu generatia actuala a obtinut performante extraordinare chiar si fara Messi. 🙂

    Argentina n-a avut in ultimii ani un antrenor bun, dar cred ca nici jucatorii argentinieni nu se ridica la valoarea celor spanioli.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: