Sportul face parte din viata

Daca  notiunea de  activitate fizica sustinuta s-ar reduce la cautarea si lecturarea unor articole si documentatii  de pe internet in care sunt prezentate diverse  sfaturi , recomandari si tehnici  de antrenament in stransa legatura cu diverse diete miraculoase care doar citite pot sa aduca rezultate, atunci  minim 75% din populatie ar fi activa din punct de vedere fizic.  Sportul face parte din viata!

Ar fi totul extrem de simplu daca totul s-ar reduce doar la o acumulare de cunostitnte teoretice despre sport si in special despre activitatile fizice sustinute care  te ajuta sa mentii un echilibru intre sanatatea personala si problemele cotidiene. E necesar pentru fiecare dintre noi care dorim sa practicam un sport anume, un bagaj minim obligatoriu de cunostinte teoretice, dar pentru a obtine rezultatele propuse la startul actiunii, este nevoie ca teoria sa fie transpusa in practica.

Exista doua categorii bine delimitate de persoane practicante de sport (activitate fizica sustinuta), si anume: persoane pasionate de sport (performanta sau doar hobby) si persoane nevoite sa faca sport (motive estetice sau medicale). Eu consider ca sportul trebuie sa faca parte din activitatile noastre zilnice. E nevoie de alocarea unui interval de timp destul de mic in agenda pentru o relaxare activa foarte utila (sfatul medicului:  minim 30 de minute de miscare pe zi). Acest  interval de 30 de minute  poate fi acoperit cu sporturi aerobe(cu consum ridicat de oxigen) sau anaerobe(cu consum scazut de oxigen). Dintre sporturile aerobe amintesc: alergarea, inotul, ciclismul, dansul sportiv, sporturile de contact,  aerobic (tae-bo, step aerobic, zumba, etc.), iar dintre sporturile anaerobe: bodybuilding-ul si fitness-ul.

In paginile acestui blog  la categoriile  Fitness si Nutritie o sa fie postate  foarte multe materiale despre body-building si fitness combinate cu idei si sugestii cu referire la o nutritie echilibrata si sanatoasa care sa permita o activitate fizica sustinuta la cel mai inalt nivel posibil.

Revenind la subiectul acestei postari, trebuie sa recunoastem ca pentru a face sport nu e nevoie sa ai talent nativ, nu e nevoie de sustinere financiara, nu e nevoie de timp liber foarte mult, pentru ca, sa nu uitam facem sport pentru o viata sanatoasa si echilibrata, nu pentru a dobori recorduri mondiale .

Asadar cu un plan de actiune bine structurat si cu voita de fier, fiecare poate sa devina un specialist in fitness si nutritie pentru propriul corp, si in cele din urma totul se schimba, rezultand mai multe fapte si vorbe mai putine.

Spor la treaba !!

2 thoughts on “Sportul face parte din viata”

  1. Pingback: My Homepage

  2. Pingback: Industrial Freezer

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *