Sportul face parte din viata

Sportul nu inseamna cautarea si lecturarea unor articole si documentatii de pe internet in care sunt prezentate diverse sfaturi, recomandari si tehnici de antrenament in stransa legatura cu diverse diete miraculoase.

Sportul face parte din viata!

Ar fi extrem de simplu daca sportul s-ar reduce doar la o acumulare de cunostitnte teoretice despre activitatile fizice care te ajuta sa mentii un echilibru intre sanatatea personala si problemele cotidiene. E necesar pentru fiecare dintre noi care dorim sa practicam un sport anume, un bagaj minim obligatoriu de cunostinte teoretice, dar pentru a obtine rezultatele propuse la startul actiunii, este nevoie ca teoria sa fie transpusa in practica.

Exista doua categorii bine delimitate de persoane practicante de sport (activitate fizica sustinuta), si anume: persoane pasionate de sport (performanta sau doar hobby) si persoane nevoite sa faca sport (motive estetice sau medicale). Eu consider ca sportul trebuie sa faca parte din activitatile noastre zilnice. E nevoie de alocarea unui interval de timp destul de mic in agenda pentru o relaxare activa foarte utila (sfatul medicului:  Faceti miscare minim 30 de minute in fiecare zi!).

Acest  interval de 30 de minute poate fi acoperit cu sporturi aerobe (cu consum ridicat de oxigen) sau anaerobe (cu consum scazut de oxigen). Dintre sporturile aerobe amintesc: alergarea, inotul, ciclismul, dansul sportiv, sporturile de contact, aerobic. Iar ca sporturi anaerobe amintesc: bodybuilding, culturism, haltere, powerlifting.

In paginile acestui blog sunt postate multe materiale despre bodybuilding si fitness. Toate combinate cu idei si sugestii pentru o nutritie echilibrata si sanatoasa care sa permita o activitate fizica sustinuta.

Revenind la subiectul acestei postari, trebuie sa recunoastem ca pentru a face sport nu e nevoie sa ai talent nativ, nu e nevoie de sustinere financiara, nu e nevoie de timp liber foarte mult.

Facem sport pentru o viata sanatoasa si echilibrata, nu pentru a dobori recorduri mondiale.

Asadar cu un plan de actiune bine structurat si cu voita de fier, fiecare poate sa devina un specialist in fitness si nutritie pentru propriul corp, si in cele din urma totul se schimba, rezultand mai multe fapte si vorbe mai putine.

Spor la treaba!

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: