Murray e sportivul britanic al anului 2013

Andy MurrayJucatorul de tenis scotian, Andy Murray a fost desemnat cel mai bun sportiv britanic al anului 2013, iar echipa de rugby The British & Irish Lions este cea mai buna echipa britanica.

Potrivit celor mai noi stiri si pariuri tenis britanicul Andy Murray a fost ales cel mai bun sportiv britanic al anului 2013 dupa ce a adunat 401470 de voturi. Acesta i-a devansat pe rugbystul Leigh Halfpenny care a avut 65913 voturi si pe jocheul AP McCoy care a strans 57854 voturi. In urma acestui succes categoric, Andy Murray a declarat ca le multumeste tuturor celor care l-au votat, dar si celor care l-au sustinut in ultimul an. In varsta de 26 de ani, scotianul a devenit in acest an primul britanic care se impune la Wimbledon dupa 77 de ani.

Pe langa acest succes, Andy Murray a mai castigat in 2013 alte trei turnee ATP, dar acum ocupa abia locul 4 in clasamentul ATP.

E drept insa ca dupa eliminarea din sferturile de finala de la US Open scotianul a mai jucat doar doua partide pentru Marea Britanie in Cupa Davis. La Australian Open, turneu care va avea loc in luna ianuarie, scotianul a ajuns de trei ori in finala, dar de fiecare data a pierdut. La editia din 2014 Andy Murray este al 3-lea favorit la casele de pariuri sportive online.

Pe langa stabilirea celui mai bun sportiv britanic al anului 2013, in ancheta realizata de BBC s-a mai ales echipa britanica a anului 2013 si antrenorul anului. Aceste distinctii au mers in rugby unde echipa The British & Irish Lions a fost cea mai buna, iar tehnicianul acestei formatii, Warren Gatland, a primit premiul pentru cel mai bun antrenor.   

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: