Mutu, Chelsea si milioanele de euro

MutuAdrian Mutu pare sa fie din nou bantuit de blestemul Chelsea.

Clubul londonez, orgolios fara limita, forteaza nota decentei si actioneaza pe toate caile sa obtina o despagubire de peste 17 mil. de euro de la fotbalistul roman, in urma celebrului caz „Cocaina”din ianuarie 2004. Chelsea poate executa proprietatile lui Mutu din Florida in contul datoriei. Mutu  se pare ca a pierdut  o batalie, dar  nu si razboiul.

Sa ne amintim inceputul „circului”.
Mutu la clubul londonez Chelsea in 2003, a fost stirea suprema in presa sportiva din Europa.

Vrajiti de talentul tanarului fotbalist roman, Abramovich-patronul si Ranieri-antrenorul l-au transferat pe Stamford Bridge pentru 23 mil. de euro de la clubul italian AC Parma. Debutul la echipa londoneza a fost fulminant, marcand 3 goluri in primele 4 etape. Totul parea sa fie perfect pentru Mutu, pana in momentul in care Jose MourinhoThe Special One, a aterizat la Londra.

Portughezul nu a venit singur, si-a adus jucatorii favoriti la Chelsea, iar „Briliantul” a devenit mai mult ignorat decat jucat. Intrat in colimatorul staff-ului tehnic al echipei, considerat  „the bad boy”, Adrian Mutu „a calcat pe bec” si totul s-a ruinat. In octombrie 2004 a fost depistat pozitiv la un control antidopping cerut de antrenorul sau, Jose Mourinho. Clubul a reziliat unilateral contractul cu jucatorul si a intentat un proces prin care cere despagubiri de 17.173.990 euro jucatorului roman, pentru nerespectarea contractului si actiuni defaimatoare la adresa clubului Chelsea Londra. Pentru clubul londonez totul se rezuma la bani.

Probabil din punct de vedere juridic, Mutu poate fi judecat si obligat sa plateasca daune clubului Chelsea.

Dar din punct de vedere moral si sportiv ar trebui judecat si hartuit Mutu de milionarii londonezi? Peter Kenyon, directorul sportiv al clubului Chelsea, sa nu uite ca marea echipa a lui Abramovich s-a nascut cu Mutu si Crespo in atac. Clubul care pana acum a cheltuit peste 500 mil. de euro pe jucatori, a platit 23 de mil. de euro  clubului Parma, pentru un fotbalist roman care in Italia a avut un comportament ireprosabil. Omul Adrian Mutu, nu trebuie confundat cu fotbalistul Adrian Mutu. In teren cat timp a jucat si a primit incredere a incantat publicul de pe Stamford Bridge. Sub presiunea „marelui antrenor” JM, omul Mutu a gresit copilareste, a recunoscut greseala si a acceptat suspendarea primita cu capul plecat. Consider ca era suficient. Daca era vorba de un alt club implicat, si nu de Chelsea Londra, precis era suficient. Bogatii nu se multumesc cu putin.

Dupa episodul Chelsea, fotbalistul Mutu a renascut in Italia la Juventus, Fiorentina si acum la Cesena.

Pentru inca 2-3 ani sentinta definitiva mai poate primi o amanare. Fotbalistul Mutu va pune ghetele in cui si va ramane doar omul Adrian Mutu, iar clubul Chelsea Londra va cere probabil cele 17 mil. de euro de la Fernando Torres, un alt super fotbalist intrat in anonimat dupa transferul la Chelsea. Acest club poate fi acuzat pe buna dreptate de „ratacirea” unor fotbalisti de mare valoare printre „milioanele de euro”. 

5 comentarii la „Mutu, Chelsea si milioanele de euro”

  1. Oricate probleme a avut Mutu,decizia de sechestru pe proprietati e prea mult chiar si pentru el;

  2. Chelsea intinde coarda prea mult; exagereaza cu acest proces impotriva lui Mutu; ar putea sa renunte la pretentii de 17 milioane de Euro; vrea sa recupreze de la Mutu banii pierduti pe transferuri ratate;

  3. Jose Mourinho este o mizerie de om. Ca si antrenor este bun, face treaba buna unde a lucrat(Porto,Chelsea, Inter si Real). Adi Mutu a avut de suferit foarte mult de pe urma arogantei lui Jose Mourinho.

  4. Pingback: Fender Guitar Sale Amazon

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: