Mutu, strainii si Petrolul

Fotbalul romanesc si-a recuperat „Briliantul”. „PetroLeii” patronului ploiestean Daniel Capră(am folosit diacritice penru a citi corect numele propriu), au fost decisivi pentru ca Mutu sa aterizeze la Bucuresti, dar sa semneze cu Petrolul. Urmeaza un sezon si jumatate  de Liga 1 cu Mutu in prim-plan. 

„Fotbalistul Adrian Mutu – „pentru unii ciuma, pentru altii muma”- a revenit in tara, dar nu acasa!”

Plecat de la Dinamo Bucuresti in iarna anului 2000 la Inter Milano, a revenit in iarna anului 2014  de la Ajaccio la Petrolul Ploiesti. In Italia a dezamagit la Inter, a confirmat la Verona, a stralucit la Parma si logic a urmat un  mare transfer. Unde? La Chelsea, unde dupa un start furibund a esuat, a pleca, a stat(8 luni suspendare) si a revenit in Italia. Unde? La Juventus unde a reconfirmat, s-a transferat la Fiorentina unde a cunoscut apogeul carierei (112 meciuri si 54 de goluri). Dupa 5 ani de glorie la Florenta, a cautat alinarea la Cesena dar fara succes. In vara anului 2012 a decis sa incerce soarele corsican si a semnal cu Ajaccio, echipa mediocra din prima liga franceza. Fara sa rupa gura targului in Franta, „fiul risipitor a fotbalului romanesc” s-a intors in tara lui Hagi si Dobrin – fotbalisti emblematici cu care a fost comparat.

Cariera internationala nu o comentez pentru ca Piturca sa nu simta jignit. Un episod emblematic din serialul interzis, Mutu si Nationala, gasiti aici

Ce spun eu despre fotbalistul Adrian Mutu poate nu conteaza, dar sa vedem ce au spus altii de-a lungul anilor:

Dumitru Dragomir: „In Romania n-a existat un jucator mai mare ca Mutu!” (aprilie 2008)

Bild.de: „Mutu e poate un pic mai bun decat Hagi” (sept. 2007)

Montella(antrenor la Fiorentina): „Jos pălăria pentru el! Astfel de jucători lipsesc fotbalului italian” (oct. 2013)

Jose Mourinho: „Stiam ca Mutu nu e un jucator terminat. Ii merge foarte bine in Italia, este un jucator mare” (oct. 2008).

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: