Nationala cauta selectioner

Mircea Sandu, seful fotbalului romanesc, organizeaza  un casting pentru postul de selectioner al nationalei de fotbal a Romaniei.

Acum acest lucru pare o gluma, dar  pare sa fie o  ultima  solutie pentru ca nationala , echipa din urna  IV,  sa  isi gaseasca un selectioner, dornic de  „reconstructie”.  „Nasul” fotbalului mioritic este extrem de ocupat pentru a  numi un selectioner de incredere, care poate sa continue un proces de  reconstructie  inceput de Razvan Lucescu.

Oare de ce Razvan, daca a inceput un astfel de proiect, nu a continuat munca?

Probabil  acest proiect teoretic nu putea sa fie realizat practic. A reusit o victorie frumoasa cu Bosnia si s-a retras in glorie, pentru ca o urmatoare victorie urma sa vina peste  1 an si jumatate. Era lui Lucescu Jr.  s-a incheiat, dar Mircea Sandu spera ca exista viata si dupa Razvan. Olaroiu, Hagi+Iordanescu, Winfried Schäfer sau Delio Rossi a fost lista cu prioritarii  postului ramas vacant chiar inainte unui meci amical cu Brazilia. Tot ce a primit conducerea federatiei a fost refuz dupa refuz din partea  celor chemati sa salveze generatia lui Torje si Gardos de la dezastru si afundare in mediocritate.

Chiar si Regele Hagi, idolatrizat in Turcia si ignorat in Romania, nu a dorit sa intre direct in mijlocul actiunii.

Provocarea de a fi selectionerul Romaniei pare sa fie prea riscanta pentru palmaresul antrenorilor respectabili. Ultima speranta pentru  ca Mutu, Marica si Rat   sa nu fie  pregatiti in cantonament doar de preparatorul fizic, pare sa fie Victor Piturca. Un antrenor fara angajament, dornic sa reintre in iarba, si probabil cel mai indicat sa readuca la echipa disciplina si  respectul pierdut in ultima perioada. Piturca se pare  ca este „salvatorul suprem”. Are de ales intre „eliberarea”  Universitatii Craiova  de sub dominatia lui Mititelu, si preluarea echipei nationale aflata in cadere libera.Oare ce va alege Piti ?

Daca pana la meciul cu Argentina din august, nationala nu va avea un selectioner, propun conducerii FRF sa  ia in considerare  varianta Aurel Sunda, antrenor specialist in promavarea echipelor   din Liga 2 in Liga 1. Poate asa Romania va reusi sa  „promoveze” din urma  IV valorica sau macar sa evite  „meciurile istorice”   cu Luxembourg  si Andora pentru mentinerea nivelului valoric.

7 comentarii la „Nationala cauta selectioner”

 1. „Provocarea de a fi selectionerul Romaniei pare sa fie prea riscanta pentru palmaresul antrenorilor respectabili. ”

  Hagi e antrenor respectabil? Da’ ce- a realizat ma Hagi(marele Hagi) incat sa se poata spune despre el ca e „antrenor respectabil”? Pentru ca in primul si in primul rand el nu-i antrenor. Nu te poti numi antrenor cand peste tot pe unde ai trecut n-ai realizat nimic. Ba dimpotriva, pe Galata o preluase de la mijlocul clasamentului si a lasat-o pe locul 14.

  Asa ca, venirea la nationala, n-avea ce palmares sa-i afecteze „rejelui”.

 2. Buna ziua domnule,
  Se pare ca nu m-am facut bine inteles. Cand am specificat „antrenori respectabili „, nu am spus direct HAGI. Poate nu o fi Hagi un mare antrenor precum e Ferguson, dar respectabil si respectat este peste tot in lume , mai putin in Romania. Poate si dumneata la fel ca si mine de altfel , si multi alti pasionati de fotbal , au trait mondialul din SUA ’94 (si nu numai)cu sufletul la gura, doar pentru ca Hagi ,” rejele” uimea lumea cu golurile si pasele de maestru. Pentru astfel de lucruri poate fi considerat un antrenor respectabil si merita sa fie respectat. Ce a facut in Turcia la Galatasaray, nu ne priveste pe noi, poate nici altii nu puteau face mai mult.
  Iti doresc o zi minunata.

 3. Io n-am spus ca nu merita sa fie respectat, io am spus numa’ ca el nu-i antrenor. Asta-i adevarul. Hagi intra in galeria fostilor mari fotbalisti care n-au putut fi mari antrenori. Si daca Hagi nu vrea sa ajunga precum Ilie Dumitrescu de exemplu, adica sa antreneze 20 de echipe in 7-8 ani (cate 2-3 saptamani la o echipa) ar fi bine sa nu mai accepte nici o oferta de a antrena. Poate, prin refuzul asta, asta a si dat de inteles. Si e spre binele lui. Mai bine sa-si vada de Academie(care in opinia mea e cel mai sanatos lucru facut in fotbalul romanesc in ultimii 20 de ani).

  Il putem respecta pe Hagi, avem suficiente motive. Ba chiar il respectam mai mult daca refuza sa se mai faca de ras antrenand.

 4. Ai punctat foarte bine ca Hagi nu o sa fie niciodata un mare antrenor. Sunt multi alti fosti jucatori de mare valoare care nu au noroc sau talent pe banca. Respectul l-a castigat jucand fotbal.
  Spor la toate. Astept comentarii si la alte articole.

 5. Pingback: Refrigerators

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: