Numarul 4 in istoria Barcelonei

Jucatori de legenda din istoria clubului FC Barcelona au purtat tricoul cu numarul 4 de-a lungul anilor.

Acum tricoul cu pricina a ajuns la noua achizitie Cesc Fabregas. Tanarul spaniol a intrat intr-o companie selecta alaturi de alti jucatori care au purtat  tricoul cu numarul 4 precum : Luis Milla, Ronald Koeman, Pep Guardiola sau Rafael Marquez.

Luis Milla.

Actualul antrenor al nationalei Spania U21, a inceput cariera de fotbalist profesionist in 1985 la Barcelona pentru care a jucat pana in 1990. In cele 54 de meciuri in tricoul blaugrana a marcat 2 goluri. Mijlocas de mare incredere, foarte agil si precis in pase. A evoluat in 3 partide si pentru echipa nationala a Spaniei. Si-a continuat cariera  la marea rivala Real Madrid pentru care a jucat in 165 de meciuri si a marcat 3 goluri.A inceput cariera de antrenor in 2006 la echipa Puçol.

Ronald Koeman.

„Ceasul” olandez, maestru al loviturilor libere, plecat de la Groningen in 1983 la Ajax, iar dupa 3 ani a ajuns la rivala PSV, ca apoi in anul 1989 a ajunga pe Camp Nou jucand in tricoul blaugrana 192 de meciuri, marcand 67 de goluri. A castigat Liga Campionilor cu Barca in 1992(a marcat golul victoriei), 4 campionate si 2 cupe ale Spaniei. In prezent pregateste de pe banca tehnica echipa Feyenoord. A fost declarat  in 2 ani consecutivi fotbalistul anului in Olanda(1987, 1988).

Pep Guardiola.

Simbol al Catluniei, capitanul „echipei de vis” creata de Cruyff, care a adus prima Cupa a Campionilor la Barcelona. A jucat 263 de partide, marcand 6 goluri in perioada 1990-2001 cat a jucat pe Camp Nou. Cariera de fotbalist a durat pana in anul 2006, jucand la echipe precum: Brescia, As Roma sau Al-Ahli. Pentru nationala Spaniei a jucat in 47 de partide si a marcat 5 goluri. A fost numit antrenor principal la Barcelona in mai 2008 si pana in prezent a creat cea mai frumoasa echipa de fotbal din lume. Fotbalul spectacol il defineste pe antrenorul Pep Guardiola.   

Rafael Marquez.

Mexicanul adus de la As Monaco in 2003, alaturi de Ronaldinho de la PSG, la Barcelona unde a trait apogeul carierei sale de fotbalist. A jucat 163 de meciuri, a marcat 9 goluri, a castigat Liga Campionilor in anul 2006 si 2009 si 4 campionate alaturi de catalani. Mijlocasul defensiv polivalent, era elementul de legatura in echipa lui Rijkaard in care straluceau Ronaldinho, Eto’o sau Deco. In vara lui 2010 a decis sa evolueze mai aproape de casa, in MLS la echipa N.Y. Red Bulls alaturi de un alt fost catalan, Thiery Henry.

Cesc Fabregas.

Dupa 8 ani petrecuti in Regat sub comanda lui Arsene Wenger, catalanul Cesc a revenit acasa. La 24 de ani a lasat banderola de capitan al tunarilor, pentru a face parte din echipa magica antrenata de Guardiola, idolul sau. Ajuns la maturitate, Cesc vrea trofee, vrea glorie si recunoastere deplina a valorii. A inceput o noua era in istoria Barcelonei. Prin evolutiile sale din teren trebuie sa demonstreze ca merita tricoul cu numarul 4, un tricou cu greutate in istoria clubului FC Barcelona. 

 

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: