O burtă vs. 6 pătrățele. Cine câștigă?

Burtă vs. pătrățele. O lupta surda, fara castigator si fara invins.

De fapt, asa trebuie sa fie. Egalitate. De ce sa castige patratele? Cu ce sunt mai presus ca burta? Au ceva drepturi in plus?  Nu. Lucru valabil si viceversa.

Priviti imaginea de mai sus. Burta in stanga si patratelele in dreapta (daca inca nu v-ati prins).

Intr-o lupta directa in ring, cine ar castiga? Habar nu am, dar din instinct as paria pe patratele. Nu ca m-as pricepe, dar sunt 6 contra 1. Ce am observat  in mod frecvent, este ca burta se bucura mai mult de viata decat patratelele. Traieste mai bine, fara prea multe griji.  Sa detaliez putin aici:

Legenda: 1B = Burta ; 6P = Patratelele

Intretinerea este mai grea si mai scumpa pentru 6P

Cum vine asta? Pai uite asa:

6P nu mananca orice. Doar alimente bine alese si cantarite la zecimala. Prefera produsele bio, cat mai naturale, care ilogic sunt mai scumpe.  Si cantitatea consumata este mai mare. Ca doar sunt 6. In schimb pentru 1B, lucrurile sunt mai simple. Mananca orice, oricand, oricat. Nu face mofturi si nu are meniu special. Mananca ziua, noaptea, cand i se face pofta.

In timp ce 6P saliveaza si mai bea o cana de ceai verde fara zahar. Thaa!  Daca cumva prin absurd, 6P mananca dupa ora 18:00 isi va pierde identitatea. Din 6P se face 5P. 1B nu are acest stres, nici macar nu poarta ceas (a se citi fitbit).

6P este mai tot timpul stresat

Iar stresul – boala secolului 21 – nu te lasa sa te bucuri de viata. 6P are multe stresuri pe cap, gen: ce mananca, cat mananca (caloriile bata-le vina), cu ce se imbraca (latex, spandex si alte mulate), cat doame sau cum ii sta freza. Viata grea!

Revenind la 1B, ati vazut voi vreunul stresat?  Rar, foarte rar. Nu prea are cum sa fie. Mai tot timpul are o bautura langa care il face sa zambeasca. Nu are stresuri cu mancarea, cu freza sau cu asoratarea hainelor.

Totusi, 1B are niste greutati

Mai mici sau mai mari. Depinde de cat timp a inceput sa le adune. Si acestea il apasa, il trag in jos, nu il lasa sa respire cum trebuie (mai ales cand urca scarile). In cazuri nefericite, pot duce la complicatii, gen boli de inima, de  respiratie sau baiuri la ficat. Batem in lemn sa nu fie cazul lui 1B al nostru.

Eu asa vad lucrurile.  Mai departe va las pe voi sa dezvoltati idea.

Dar inainte sa pun ultimul . va mai zic una: „Nu dati burta din mana pe patratelele de pe gard”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: