Partida de poker care a salvat o viata de om

Un razboi juridic divizeaza de cativa ani patria jocului de poker, Statele Unite. Cazinourile live se tem sa nu-si piarda clientii si blocheaza legalitatea pokerului online. Intre timp, pasionatii acestui joc sunt nevoiti sa joace poker online pe bani virtuali, fara nicio miza reala.

Insa chiar daca pokerul fara miza e la fel de palpitant ca pescuitul intr-o fantana, jocul pe monede virtuale este foarte popular: in jurul meselor pe „play money” de pe PokerStars se aduna comunitati de prieteni care, in lipsa mizelor reale, folosesc jocul sa socializeze, sa inchege prietenii si… chiar sa-si salveze vietile, dupa cum relateaza recent un articol de pe Blogul PokerStars. Situatia a fost de un dramatism care a depasit cu mult emotiile unui joc de poker la mize reale.

Iata relatarea:

La inceput, parea ca totul va fi in regula. Ea avea o rana la picior care a inceput sa sangereze si parea sa nu se mai opreasca. Apoi presiunea sanguina a crescut brusc. A incercat sa se calmeze cu un exercitiu de respiratie invatat la yoga, dar situatia s-a inrautatit. Presiunea a scazut, insa mult prea vertiginos.

De la cateva mii de kilometri distanta, prietenii ei urmareau situatia pe chat-ul de la un joc de play money pe PokerStars.

„79/65”, a tasta ea in chat, in timp ce deasupra se derulau mainile de poker. Doi jucatori s-au oprit si au ramas cu ochii numai pe chat.
„80/50”
„82/32 acum”
Gata cu pokerul, toti au inceput sa o implore sa caute imediat ajutor.
„Suna la 911”, i-a scris cineva.
„Nu-i bine ce se intampla”, a spus altul.
„Suna la 911”
„Ai presiunea instabila”
„Suna la 911”
„O sa-ti pierzi cunostinta, SUNA LA 911”.
„Hai, spune-ne ca ai sunat”.
„Ma rog pentru ea”.
„Si eu”
„De ce nu raspunde?”

Dar ea n-a mai raspuns, disparuse de pe chat.

Cel putin doi din jucatorii martori la intamplare aveau experienta cu urgentele medicale: un voluntar intr-o echipa de interventii, un veteran din Vietnam, un specialist in urgentele medicale online… Toti urmareau chatul in care ea nu mai scria nimic si si-au dat seama ca trebuie facut ceva. S-au mobilizat in cateva secunde:

„Am copiat discutia si am trimis-o pe email la Support cu titlul <EMERGENCY, Medical Issue>”, spune unul din ei. In email le-a cerut celor de la PokerStars sa ii caute urgent adresa si sa sune la 911. „Viteza era esentiala”, spune el.

Cererea a ajuns imediat unde trebuie si echipa de support a gasit adresa femeii si a trimis acolo o ambulanta. Si ea sunase, convinsa de ei sa ia masuri. Acum, dupa incident, pentru ea, prietenii ei de la Play Money sunt niste eroi:

„Mi-au salvat viata, asa mi-a spus cardiologul”, a spus ea ulterior. „Fara eroii mei, mi-as fi pierdut cunostinta”.

In urmatoarea seara, grupul era inapoi la joc.

„Ne-a povestit ca cei de la Urgente i-au oprit sangerarea si i-au stabilizat presiunea. Lua medicamente care ii impiedicau coagularea sangelui. Ne-a spus ca daca nu o rugam sa sune la 911, situatia ar fi fost cu totul alta.”

Iata cum o partida pe bani virtuali a salvat o viata reala cu ajutorul unei comunitati unite de un joc inca persecutat de legislatia americana. Camera de poker online unde s-a petrecut drama, PokerStars, ofera de aproape doi ani in Romania poker pe bani reali in mod legal – nu insa si in SUA, patria acestui joc social atat de antrenant.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: