Pe ce criterii alegem sala de antrenament?

Un nou an, un nou inceput. Primul pas, mergem la sala de antrenament. Avem vointa, avem echipamentul necesar, dar mai trebuie sa alegem la ce sala mergem.

Pe ce criterii alegem sala unde o sa facem antrenament cu greutati sau antrenament cardio?

Este o intrebare des intalnita mai ales printre incepatori intr-o sala de antrenament. Criteriile de alegere a salii de antrenament sunt diverse si destul de subiective.

De ce anume trebuie sa tinem cont cand ne alegem sala de antrenament:
  1. Locatia salii. Este de preferabil ca sala sa fie in apropierea locului de munca sau a locuintei. Este de evitat pierderea timpului inainte sau dupa antrenament in traficul aglomerat din oras.
  2. Echipamentul din sala. Conteaza extrem de mult calitatea echipamentului prezent in sala in eficienta antrenamentului. Tehnica evolueaza incet si in domeniull fitness-ului. Apar cat mai multe aparate noi care lucreaza grupele musculare mult mai bine.
  3. Atmosfera din sala. Se recomanda ca muzica din sala de antrenament sa fie putin mai agresiva pentru a impulsiona antrenamentele.
  4. Instructorii din sala. Ca incepator intr-o sala de fitness ai nevoie de sfaturi bune. Instructorii prezenti in sala trebuie sa fie profesionisti, amabili si disponibili fata de clienti.
  5. Vestiarele. Aici intra dulapurile, dusurile si toaletele care trebuie sa fie foarte bine igienizate si dotate corespunzator.
Daca  la sala te simti la fel de confortabil ca acasa, atunci ai facut o alegere buna si antrenamentul va fi o placere.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: