Piept de pui marinat cu fasole galbena sotata

Gradinile si pietele sunt incarcate cu legume proaspete si sanatoase. Caldura mare de afara ne indeamna sa ne hidratam si sa ne racorim cat mai des posibil. Va propun sa va “racoriti” alaturi de un preparat simplu, hipocaloric si foarte gustos: Piept de pui marinat cu fasole galbena sotata. Pofta buna!

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui dezosat si fara piele;
  • 500 g  fasole galbena pastai;
  • 100 ml sos de rosii (bulion);
  • usturoi;
  • ulei de masline;
  • patrunjel verde;
  • condimente: sare si piper.

Piept de pui marinat cu fasole galbena sotata

Compozitie nutritiva/portie*:

  • proteine: 40 g;
  • carbohidrati: 16 g (din care 7 g  fibre si 1 g zaharuri);
  • grasimi: 13 g;
  • calorii: 350 calorii/portie.

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui felii si se marineaza** intr-un vas adanc. Se lasa la frigider timp de 2 ore.

Se fierbe fasolea mediu. Intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline, usturoi maruntit si 5 linguri de bulion se soteaza fasolea timp de 3 min. La final se adauga patrunjelul verde maruntit.

Piept de pui marinat cu fasole galbena sotata

Intr-o tigaie antiaderenta fara ulei, se pun bucatile de piept de pui marinat si se prajesc pe ambele parti maxim 2-3 min.

3

* O portie contine: 200 g de fasole si 150-180 g piept de pui.

** Marinata pentru pieptul de pui  se face din: 3 catei de usturoi tocati marunt, 30 ml sos de soia si 10 ml ulei de masline.

Instafit Daddy  va doreste POFTA BUNA!

4

IMPORTANT. Aceasta reteta poate fi inclusa in meniul dietei Dukan(legume si carne).

 

Părarea ta contează! Lasă un comentariu:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.