Pilonii nutritiei echilibrate

Indiferent de scopul propus (crestere musculara, scadere in greutate sau o alimentatie echilibrata) avem nevoie de o plan riguros cu reguli clare pentru alimentatia zilnica.

Consolideaza-ti pilonii nutritiei zilnice:

1. Mananca de 6 ori pe zi. Mentine constant fluxul de nutrienti pentru corpul tau cu multe mese si gustari mici in fiecare zi. Prin aceasta practica poate fi tinut sub control nivelul de zahar din sange, metabolismul in starea de echilibru si poate ajuta la cresterea masei musculare.

2. Consuma cu moderatie produsele procesate. Nu te lasa ademenit de ambalaj. Produsele frumos ambalate cu etichete colorate cu brand-uri renumite, probabil sunt procesate. Elimina aceste „bombe calorice”, alimente sarace in nutrienti, care „sabooteaza” echilibrul metabolic.

3. Stai hidratat permanent. Bea apa si bauturi cu zero calorii pentru a mentine in varf performanta in sala de antrenament. Evitati bauturile cu continut ridicat de zahar (bauturi carbogazoase), care vor „atenta” la forma taliei si vor afecta sistemul antioxidant al corpului.

4. Mananca proteine pe tot parcursul zilei. Ofera corpului cate o portie de proteine la cateva ore, pentru a maximiza cresterea musculara si pentru stimularea arderii grasimilor. Cele mai bune surse de proteine sunt: carnea de vita slaba, carnea de pui, carnea de peste, ouale si soia.

5. Consuma carbohidrati stategic. Exista 2 forme de carbohidrati: cu amidon (orez, cartofi, paste fainoase) si fara amidon (fructe, legume si cereale integrale). Carbohidratii fara amidon nu creaza probleme, asadar consumati cu incredere. Carbohidratii cu amidon se consuma pentru a alimenta rezervele de energie ale corpului. Consuma carbohidrati in mod echilibrat.

5 comentarii la „Pilonii nutritiei echilibrate”

 1. 3 Mese principale si 3 Gustari. Din 2 in 2 ore ar trebui sa oferim corpului nutrientii necesari.

 2. Pingback: Beats By Dre

 3. Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now!

  Your http://www.sport-inclusive.com website will get great online web traffic using best backlink blast available.

  We can post your custom message up to 100’000 forums worldwide, so your site get thousands of backlinks
  and as a result your website will be ranked #1 positions in search engines and your website will get great amount of free, targeted online web traffic from search engines in shortest time.

  Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!

  Are you ready to for massive traffic flood to your site? If yes then Order now: http://mass-backlinks.com

 4. Pingback: URL

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: