Premier League. Londra vs. Manchester

Premier LeagueEtapa 22 din Premier League a oferit un duel de nivel inalt intre echipele din Londra si echipele din Manchester.

Manchester City –  Tottenham si Arsenal Londra – Manchester Utd. au fost meciurile cap de afis in Premier League in etapa 22. Derby-uri de traditie in fotbalul englez cu  antrenori  „first class” si jucatori de fotbal cu spirit de lupta nemaiintalnit in alt campionat.

Manchester City –  Tottenham 3-2

Milionarii din Manchester au primit vizita echipei din nordul Londrei condusa de Henry Redknapp. Duelul dintre „Citizens” si „Spurs”  a pus fata in fata locul 1 cu locul 3 din Premier League. Dupa o prima repriza cu ocazii putine de ambele parti, fara executii individuale remarcabile, meciul s-a deschis abia dupa pauza. Elevii lui Roberto Mancini au condus cu 2-0 prin golurile lui Nasri(56) si Lescott(59), dar Defoe(61) si G.Bale(65) au egalat pentru Spurs. Victoria gazdelor a fost obtinuta in min. 94  cand Balotelli a obtinut si a transformat o lovitura de la 11 m. Gareth Bale si David Silva au avut evolutii incantatoare: galezul a reusit un gol fenomenal , iar spaniolul a oferit 2 pase de gol pentru colegii sai.

Arsenal Londra – Manchester Utd 1-2

Meciul revansa pentru Arsene Wenger in fata lui Sir Alex Ferguson dupa umilinta din tur(Manchester-Arsenal 8-2). O prima repriza in care singurul eveniment notabil e golul marcat de Valencia din min. 45+2 dupa o centrare lunga a veteranului Ryan Giggs. Repriza secunda a inceput cu tunarii  in atac, iar Van Persie & Co. au ratat 4 mari ocazii de gol in primele 15 minute. Robin van Persie a reusit egalarea in min. 71 dupa un contraatac fulger reusit de „copiii lui Wenger”. Scorul final a fost stabilit de Welbeck(81) dupa o actiune in viteza a lui Valencia. Manchester United invinge pe Emirates, iar ziua revansei pentru Wenger se amana pentru sezonul urmator.

Echipele din Manchester au invins echipele din Londra. Titlul se joaca in doi.

8 comentarii la „Premier League. Londra vs. Manchester”

  1. Joaca mai bine ca multi jucatori de 20 de ani. Cand se retrage Giggs din fotbal e doliu pe Old Traford !!

  2. premier league ofera in fiecare etapa meciuri fara egal. Imi pare rau pentru infrangerea suferita de Arsenal. Nu merita sa piarda.

  3. Tottenham a avut ocazia sa incurce pe City dar Defoe nu si-a dorit pe deplin. A ratat iar City a marcat.

  4. Pingback: Refrigerators

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: