Invata sa te recuperezi corect dupa antrenament

Daca azi ai facut un antrenament ca la carte, te astepti ca maine dimineata sa te trezesti obosit si cu febra musculara. Dar in cele mai multe cazuri febra musculara exagerata este un semn clar ca recuperarea post antrenament a fost insuficienta sau incompleta.

Un antrenament bun nu trebuie sa genereze durere, rigiditate sau inflamatie.

„Tips & tricks” pentru o recuperare corecta dupa antrenament:
  1. Stretching. 10 minute de intinderi, miscari de yoga executate dupa fiecare antrenament te ajuta la cresterea flexibilitatii musculare si reduce considerabil riscul aparitiei febrei musculare din ziua urmatoare.
  2. Consuma alimente anti-inflamatorii. Ceea ce mananci in urmatoarea ora dupa antrenament are efect direct in procesul de recuperare.Automat influenteaza eficienta antrenamentului. Consumul de alimente cu proprietati anti-inflamatorii (cirese, ananas, papaya, spanac, mere, nuci, migdale, ghimbir, omega 3 sau grapefruit) iti asigura o recuperare buna prin hranirea muschilor cu nutrienti de calitate.
  3. Somn suficient. Un minim de 7 ore de somn pe noapte este necesar pentru o recuperare buna. Corpul are nevoie de o perioada de resetare a functiilor, iar in somn se intampla minuni. Se reface nivelul de energie necesar pentru ziua urmatoare.
  4. Bea apa. Hidratarea este necesara inainte, in timpul si mai ales dupa antrenament. Bea suficienta apa (nu te opri la 2l pe zi). Consuma alimente bogate in apa (pepene verde, grepfruit, capsuni, tulpini de telina sau castraveti). Apa este eseniala in eliminarea reziduurilor din organism, in transportul nutrientilor si in reglarea temperaturii corpului.
recuperare

Tine cont de aceste sfaturi simple si ajuta-ti corpul sa se recupereze complet si corect. Eviti febra musculara exagerata, te trezesti in fiecare dimineata plin de energie si iti poti continua antrenamentele fara suferinta si fara risc de accidentari. Spor la toate!

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: