Romania 0 – 0 Franta. Meci nul, sanse nule.

Romania a reusit sa obtina doar un egal alb impotriva Frantei, in meciul inaugural pe National Arena. Un rezultat care a spulberat si ultimele sperante pentru calificarea la Euro 2012.

Cei 55.000 de suporteri din tribunele modernului stadion national nu au reusit sa poarte echipa nationala „peticita” spre o victorie asteptata de o natiune intreaga. Incantarea si entuziasmul dinaintea partidei s-au regasit doar in tribune, iar jocul elevilor pregatiti de Piturca a trezit la realitate o tara intreaga. O realitate crunta, in care trebuie sa acceptam ca  Euro 2012 se va juca langa Romania, dar fara Romania. Miracolul asteptat  pentru a obtine victoria impotriva Frantei dupa 39  de ani de „seceta”, nu s-a  realizat. Un scor de 0-0 e rezultat bun impotriva Frantei, dar nu suficient pentru calificare.

Accidentarea lui Sapunaru cu 5 minute inainte de startul meciului, cumulata cu prezenta tanarului fundas Chirices  in teren, au creat o stare de neliniste si ingrijorare pentru toti suporterii nationalei. Spre uimirea noastra cvasidebutantii Luchin si Chiriches au jucat  exemplar in fata „vedetelor” Benzema si Ribery. Problema echipei nationale a Romaniei nu e apararea. Cand vrei sa castigi un meci, trebuie sa marchezi. Impotriva Frantei am incercat sa marcam cu un singur atacant, Ciprian Marica pierdut printre Rami si Abidal. Ocazii putine, actiuni fara orizont, periculosi doar in fazele fixe prin „turnul apararii”, Goian. Se putea juca pana dimineata si scorul ramanea acelasi, adica 0-0. Un rezultat onorabil pentru antrenorul Piturca , nu pentru nationala Romaniei.

Evenimentul toamnei in fotbalul autohton a inceput cu muzica, ceremonii si buna dispozitie si s-a incheiat cu huiduieli si fluieraturi. Pentru a trece de la extaz la agonie a fost nevoie de doar 90 de minute. Jocul nationalei poate fi comparat cu starea gazonului pe care s-a jucat aseara. Verde si frumos la inceput iar pe parcurs a devenit un camp propice pentru o cultura de cartofi. Jocul a inceput promitator si a sfarsit fara orizont. S-a ratat inca o calificare la un turneu final. Urmeaza Mondialul din 2014. Ratare sau calificare?

2 comentarii la „Romania 0 – 0 Franta. Meci nul, sanse nule.”

  1. Rezultatul are, deja, mai putina importanta.
    Groaznica a fost tactica lui Piturca. N-a avut nici cea mai mica intentie sa incerce calificarea. Pentru el, asa cum bine spui, rezultatul e de palmares. Nu si pentru noi.
    Piturca ar fi trebuit sa iasa sa salute publicul la final. Ar fi primit raspuns la nelamurirea lui: „… nu inteleg de ce au fluierat la final… poate copiii de mingi…”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: