Ronțăiala strică socoteala

Ronțăiala strică socoteala. Iar prin rontaiala eu inteleg tot ce mancam intre mese in cantitati mici, pe fuga, doar de pofta sau ca si metoda de a „omori putin foamea”.

Ronțăiala, un obicei total nesanatos care strica rau socoteala caloriilor consumate.

Te-ai intrebat vreodata cate calorii are un mini bretzel? Sau un singur chips de cartof? Aproape sigur nu. Sunt prea mici ca sa conteze. Deci, pot fi trecuti cu vederea? Da, daca ar fi doar unul. Dar cine mananca doar un cogrigel sau doar un chips?

Ronțăiala strică socoteala. Si repet asta in contextul in care 3-4 covrigei azi cu 5-6 chips-uri de ieri si cu o mana de alune sarate de la berea de duminica fac de vreo 500 de calorii. Si uite cum in 3 zile esti pe plus cu 500 de calorii. Mergand mai departe cu calculul, ajungi la 1000 pe saptamana, 4000 pe luna, 8000 de calorii in 2 luni doar din rontaieli. Adica cam un kg in plus pe cantar. Si nu e masa musculara si nici retentie de apa.

Nu stiu daca esti genul de persoana „putin dusă” care is cantareste mancarea si isi calculeaza caloriile. Dar daca ti-ai pus in cap sa slabesti, ar fi bine sa faci cateva calcule elementare. Doar asa poti sa iti controlezi aportul zilnic de calorii si sa te incadrezi in obiectiv.

Regula de baza: Pentru a slabi, mananca mai putine calorii decat consumi.

Iar pentru a respecta regula de mai sus, nu uita sa pui la socoteala rontaielile. Toate. Doar asa poti fi cinstit cu tine insuti. Altfel, se duce de rapa tot planul tau si toata motivatia.

Si inca o idee inainte de final: chiar daca schimbi covrigeii cu migdale si saratelele cu fistic, tot rontaieli raman, mai sanatoase dar si mai bogate in calorii.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: