Rugby-ul se joaca cu inima neinfricata

Rugby World CupIn aceasta perioada  in emisfera sudica se desfasoara  Campionatul Mondial de Rugby, chiar in Noua Zeelanda, regina sportului cu balonul oval.

Turneul a ajuns in faza semifinalelor. Europa  ofera prima semifinala prin confruntarea Tara Galilor – Franta, iar Noua Zeelanda si Australia  se lupta pentru al doilea loc in marea finala. Merita amintit faptul ca in faza grupelor si selectionata Romaniei a disputat 4 meciuri in compania Angliei, Argentinei, Scotiei si Georgiei. Prezenta a fost una efemera pentru tricolori  pentru ca au suferit 4 infrangeri, dar au impresionat prin determinare si forta.

Acest sport nobil nu il poate practica oricine la nivel profesionist.

Trebuie sa fii dotat genetic cu statura impresionanta si o vointa de fier. Acesti sportivi nu cunosc  sentimentul de frica, nu stiu ce inseamna durerea, iar  sacrificiul  in slujba echipei e litera de lege pentru ei. Nu ai cum sa nu  admiri nationala All Blacks care lupta ca niste eroi purtati pe sus parca de spiritul haka  in fiecare partida. Australia si Franta  impresioneaza prin calitatea jucatorilor prezenti pe teren sau pe banca de rezerva. Dimitri Yachvili(FRA),  James O’Connor(AUS) sau  Piri Weepu(NZL) sunt  adevarati  gladiatori, jucatori de rugby care poarta propria echipa spre victorie.

Nu trebuie sa fii specialist un rugby pentru a observa ca acest sport, chiar daca pare foarte dur la prima vedere, este dominat de fair-play si respect fata de adversari. Devine un sport din ce in ce mai popular si in Romania, iar pentru alti sportivi jocul de rugby trebuie sa fie un  exemplu de profesionalism si seriozitate. In Anglia, Jonny Wilkinson este la fel de iubit si apreciat ca si David Beckham, iar in Noua Zeelanda, Daniel Carter este erou national si idol printre copii iubitori de sport.

Urmeaza ultimele 4 meciuri pentru  ca ierarhia mondiala in rugby sa fie stabilita.

Tara Galilor spera la o minune, Franta pare in mare forma dupa ce a eliminat Anglia, iar Australia si Noua Zeelanda nu concep altceva decat titlul suprem. Finala va fi  o confruntare intre emisfera nordica si emisfera sudica. Planeta se va cutremura sub picioarele colosilor care vor lupta pentru trofeul “William Webb Ellis”.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: