Alte Sporturi

Stadioane moderne cu fotbal invechit

07/31/2011

Dupa 50 de ani de pauza, incep sa creasca stadioane noi in Romania. Bucuresti, Cluj-Napoca sau Ploiesti sunt orase care dispun  din  aceasta vara de stadioane noi, construite la  standarde europene.

National Arena, construit pe “fundatia” fostului stadion “23 August” a impresionat in primul rand prin valoarea costurilor(aprox. 250 mil. euro), dar si prin grandoarea unei arene de 50.000 locuri. Constructia initiata in 2007 se finalizeaza in aceasra vara, pe data de 10 auagust fiind programata inaugurarea. Ca si design si facilitati, National Arena  poate fi comparat cu stadionul din Frankfurt- stadion de 5 stele  in evaluarea UEFA. Echipa nationala si cel putin 2 echipe de club pot sa joace din aceasta toamna in casa noua, pe stadion  de nivel european.

In Ardeal, la Cluj-Napoca autoritatile locale au reusit sa construiasca o “bijuterie” de stadion. Cluj Arena reprezinta varianta moderna a emblematicului stadion Ion Moina – “resedinta”  echipei Universitatea Cluj. Totalul investitiilor  pentru constructia arenei de 30.000 de locuri se ridica la aproximativ 35 mil. de euro. Construit dupa standarde europene ridicate, Cluj Arena va putea gazdui incepand cu luna septembrie(a.c) meciurile de acasa ale Universitatii Cluj si  meciuri ale echipei nationale.

Ploiestiul a revenit pe prima scena fotbalistica. Pe langa promovarea in Liga 1, echipa Petrolul Ploiesti va evolua pe un stadion renovat si  modernizat asa cum cere UEFA – arena “Ilie Oana“.  Primarul orasului a promis ca pe data de 15 august(a.c), arena poate fi utilizata si deja “candideaza” pentru gazduirea meciului Romania-Belarus de pe 6 sept. din preliminariile EURO 2012. Noul stadion va avea 15.000 de locuri acoperite, iar intreaga investitie se ridica la 17 mil. de euro. Petrolul va inaugura stadionul intr-o partida contra echipei Feyenoord Rotterdam.

Stadioane noi de nivel inalt in 3 orase diferite. Fotbalul practicat de echipele romanesti nu se ridica la nivelul arenelor. E nevoie ca investitiile sa fie recuperate, iar acest lucru e posibil doar cu stadioane pline la fiecare meci. Echipele de club si nationala prin jocul practicat si prin rezultate bune pot readuce oamenii pe stadioane. E nevoie  de o schimbare majora, in primul rand de profesionalism si personalitate sportiva. Calitatea fotbalului din Romania lasa de dorit, iar  arenele moderne trebuie sa fie un stimulent suficient pentru a revigora fotbalul mioritic.

Only registered users can comment.

  1. urmeaza si alte orase precum Tecuci, Focsani, Murfatlar, Plescoi, Dorohoi unde se vor ridica stadioane de minim 70.000 locuri toate acoperite

  2. Pingback: URL
  3. Pingback: My Homepage

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: