Suplimentele nutritive. Progres si performanta

Succesul in fitness sau bodybuilding nu este garantat doar daca te antrenezi zilnic ore intregi  in sala.  Un corp armonios cu o musculatara bine definita se construieste in bucatarie si se intretine in sala de antrenament. Aportul nutritiei in cresterea musculara sau in pierderea grasimii corporale, este unul esential. Pentru a progresa, alimentatia zilnica obisnuita nu este suficienta. Aici intervine nevoia de a suplimenta aportul zilnic caloric cu suplimente nutritive concentrate.

De ce avem nevoie de suplimente nutritive?  

Inainte de toate trebuie lamurit un lucru. Suplimentele nutritive nu sunt doar pentru sportivi. Sportivii folosesc suplimente nutritive pentru a progresa in activitatea fizica sustinuta. Dar nu trebuie sa fi un sportiv de performanta pentru a utiliza concentrate proteice, aminoacizi sau carbohidrati. Toate acestea se gasesc intr-o alimentatie echilibrata, doar ca intr-o cantitate mult prea mica pentu a progresa si pentru a ajunge la performanta. O persoana cu activitate fizica sustinuta are nevoie zilnica de un aport proteic de 2-3 g/kg corp(160-240 g proteina/zi pentru o persoana cu masa corporala de 80 de kg). Tinand cont ca un ou are cam 8 g de proteina, 100g carne de curcan  are 25 g de proteina iar un 1l de lapte cam 30 g de proteina, va intreb  pe voi: ce cantintati de alimente bogate in proteine trebuie consumate pentru a ajunge la un necesar zilnic de 2-3 g/kg corp? Pentru a evita un consum exagerat de alimente se recomanda suplimentele nutritive concentrate.

Toate suplimentele sunt bune?

Mare grija! Produsele pe care le folosesti azi se vad maine in oglinda. Asadar interesul tau este sa alegi cele mai bune suplimente nutritive. Nu poti progresa fara produse de calitate si de incredere. Din experienta va pot spune ca nu toate suplimentele pentru sustinerea activitatii sportive sunt bune. Intreaba, citeste si alege ceea ce ti se potriveste. Oferta e mare si variata. Alege inteligent!

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: