Tendintele anului 2015 in fitness si bodybuilding

Domeniul fitness-ului se afla intr-o continua dezvoltare. De-a lungul anilor multe idei au revolutionat idea de antrenament organizat.  Fitness-ul devine pentru tot mai multi oameni un stil de viata, care implica antrenamente cat mai eficiente. Acum in 2015, in epoca vitezei, tendintele sunt sunt mai mult decat interesante:

1. Antrenament cu propria greutate, denumit si antrenament calistenic.  Acasa sau in parc se pot face circuite de exercitii doar cu proria greutate, extrem de eficiente si fara costuri. De la Insanity si pana la PX90 astfel de antrenamente sunt tot mai des utilizate si usor de gasit (facebook, pinterest, instagram).

2. Antrenament HIIT (high intensity interval training). Antrenament format din intervale de activitate fizica intensa urmate de intervale cu intensitate redusa. Un astfel de antrenament dureaza maxim 30 de minute si s-a dovedit extrem de eficient in  lupta cu kg in plus.

3. Boot Camps ( tabere de antrenament). Antrenamentul intr-o comunitate  devine o provocare . Mai multi prieteni sau necunoscuti cu pasiune comuna pentru fitness pot efectua antrenamente eficiente intr-un timp record.

4. Antrenament cu greutati pentru doamne si domnisoare. In cele din urma s-a ajuns la concluzia ca antrenamentul cu greutati nu te transforma in Hulk. Accelerarea metabolismului si tonifierea musculara sunt principalele efecte. Suna bine!

5. Utilizarea aplicatiilor  si a gadget-urilor. Aplicatii pe smartphone precum Nike Pro & Strata, Bodyspace sau Myfitnesspal au devenit indispensabile pentru multi pasionati de fitness si bodybuilding.

6. AquaCycling. Cycling intr-un bazin cu apa pare sa fie „fitza” anului 2015 in domeniul fitness-ului. Bneficiile acestui antrenament nu sunt de neglijat: arderea rapida a caloriilor, dezvoltarea masei musculare, imbunatatire circulatie si foarte important, impactul redus asupra articulatilor. AquaCycling  se adreseaza in primul rand doamnelor care nu sunt obisnuite cu antrenamentele de anduranta.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: