Totul cu moderatie. Daca exagerezi iti asumi consecintele

Sarbatorile vin. Vin repede si trec la fel de repede.

Si cum e traditia la romani, vin cu mese imbelsugate, pline de „bunătăţi” variate si frumos colorate. Semn de bogatie si bunastare!

Toate bune pana aici. Maţul plin şi cardul gol, plăcerea românilor” de sarbatori.

Indiferent ca e Craciun, Paşte, Revelion sau Bobotează se umple cosul de cumparaturi (cu de toate), se gatesc zeci de preparate cu retete fiţoase gasite pe net. Si dupa toata forfota, se bea si se mananca 3 zile si 3 nopti ca in povesti la fiecare bordei. Traditional romanesc, desigur!

De ce am facut oare aceasta introducere?

Pentru a trage un semnal de alarma. Bem, mancam, ne distram cateva zile si dupa cu ce ne alegem. Cu indigestie, intoxicatii alimentare, excese de alcool si mancare si fara exceptie cu cateva kg in plus. Merita?

Clar NU merita. Spun asta pentru ca avem alternativa. Iar alternativa se numeste MODERATIE. Daca avem acest concept bine definit, se poate sarbatori Craciunul si Revelionul in conditii normale, fara excese si fara complicatii dupa. Nu sunt impotriva produselor traditionale gatite cu maiestrie de sarbatori. Chiar imi plac si le consum cu placere, dar cu MODERATIE (cate putin din fiecare). Cârnaţ de casă, slanină, cozonac, sarmale sau un pahar de vin, consumate cu grija NU au efecte irecuperabile asupra sanatatii.

Recomandare: NU exagera. Consuma totul cu MODERATIE.

Un comentariu la „Totul cu moderatie. Daca exagerezi iti asumi consecintele”

  1. Pingback: Dr. Mihaela Bilic: "Carnea de porc, nu este un pericol pentru sănătate" • InstaFit

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: