Turcia – Romania 0-1. Piturca inspirat, tricolorii dedicati

Drumul spre Mondialul brazilian din 2014 pare nivelat si presarat cu flori.

Cel putin l-a inceput. Dupa primele 3 meciuri din grupa de calificare pentru CM 2014, Romania are maxim de puncte alaturi de nationala Olandei. In mijlocul  „infernului”  otoman, Piturca s-a dovedit a fi inspirat si a castigat o batalie importanta din razboiul greu al calificarilor pentru Campionatul Mondial din Brazilia. 

Fara stralucire din partea triclorilor, Romania a castigat batalia cu Turcia chiar la Istanbul.

Triclorii s-au remarcat prin daruire si dorinta de a obtine un rezultat bun.  Golul lui Gicu Grozav din min, 45 s-a dovedit suficient pentru obtinerea victoriei. Turcii au dezamagit prin jocul lor, pe cei 50.000 de sustinatori din tribunele stadionului Şükrü-Saracoğlu. Cu Emre, Altintop si Arda in teren, turcii nu au gasit drumul spre gol. Un singur gol in poarta lui Tatarusanu ar fi schimbat total soarta partidei. Bine ca n-a fost sa fie!

Duelul selectionerilor a fost castigat net de Victor Piturca.

„Satana” s-a dovedit mult mai inspirat decat Abdullah Avci. Vedetele  Adrian Mutu si Nuri Sahin au inceput partida pe banca de rezerve, au intrat pe parcurs, dar nu au schimbat cu nimic soarta partidei. Surprizele lui Piturca din primul 11, au surprins pe toata lumea. Gabi Tamas fundas dreapta si Gicu Grozav extrema stanga au fost mutarile castigatoare pentru Romania.

Urmatoarea oprire in drumul spre Brazilia va fi pe Arena Nationala din Bucuresti. Vine „portocala mecanica” pentru batalia cu nationala Romaniei. Meci pentru sefia grupei. Cine castiga „hiberneaza” pe primul loc in grupa D.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: