Uefa Champions League. Fotbal si stiinta.

Marti si miercuri,  la aceeasi ora  21:45, iubitorii de  fotbal au program, pentru ca e ora predestinata pentru spectacol fotbalistic.

Intra in scena „actorii” unei super productii numita Uefa Champions League. Aprilie 2011 in zilele de 5 si 6  s-au desfasurat primele 4 acte ale episodului numit „sferturi de finala”. Si dupa cele intamplate pare sa fie suficienta doar prima parte in fiecare confruntare pentru a completa careul de  asi ai Europei.

Primele 2 reprezentatii, desfasurate marti , au avut ca locatie speciala in 2 temple ale fotbalului.

In Italia , la Milano, echipa Internazionale Milano a intalnit surpriza  Schalke 04, pe stadionul San Siro. O seara de cosmar pentru „tifosii”  milanezi, pentru ca umilinta din derby-ul cu  AC Milan(0-3 ultima etapa din Seriet  A)  a fost dublata de  infrangerea la scor , 2-5 in fata germanilor. Calificarea in semifinale a fost transata in proportie de 90% din meciul tur, iar Moratti regreta  enorm plecarea lui Mourinho. Acest Mourinho, dornic de  faima si publicitate sporita, a schimbat peninsula si ajuns in Spania, la Real Madrid, cea mai  galonata echipa din lume. Cu o echipa de vedete si cu un antrenor autodeclarat vedeta, galacticii din Madrid incearca sa castige  un nou trofeu suprem in fotbalul european. Dupa reteta serii, prima mansa a confruntarii cu Tottenham Hotspur pare sa fie suficienta pentru calificarea in semifinale, scorul de 4-0 inregistrat pe Santiago Bernabeu e imposibil de rasturnat  in returul de la Londra.  Asadar Schalke 04 si Real Madrid dupa ziua de marti 5 aprilie  asteptau ziua urmatoare sa isi afle posibilele adversare din semifinale.

Doar dupa 24  de ore , spectacolul s-a intors, Europa propune intregului mapamond alte 2 partide  de interes general.

Primul soc al serii , confruntarea titanilor din arhipelagul britanic pe Stamford Bridge dintre  Chelsea Londra si Manchester United, incheiat cu scorul de 1-0 pentru „diavolii rosii”, si calificarea  spre semifinale pare sa fie  rezolvata inca din meciul tur. Pe Old Traford , echipa lui Ancelotti trebuie sa faca meciul sezonului pentru a obtine o calificare in penultimul act al competitiei UCL.  Intr-o seara  cu fotbal spectacol nu putea  sa lipseasca FC Barcelona, echipa fotbalului total. Camp Nou, 90000 de  oameni in tribune, Messi si compania rezolva dilema calificarii cu un rezultat  clar , 5-1 in fata echipei FC Shakhtar Donetsk. Biomecanica echipei „blau-grana” a fost aproape perfecta, 5goluri , 5 marcatori diferiti, fara Messi si Villa pe lista. Semifinala Real-Barca pare mai sigura ca niciodata. Luna aprilie a anului 2011 poate sa ofere  4 confruntari „extraterestrii vs. galactici” in 3 competitii diferite.

Stiintele exacte au influentat rezulatele  inregistrate in prima mansa a sferturilor UCL, pentru ca fiecare antrenor a speculat la maxim orice  oportunitate de a rezolva calificarea inca din primul meci. Totul poate fi explicat in cifre : 6 ocazii si 5 goluri pentru Schalke, 4 goluri marcate si zero primite pentru Real Madrid, posesie 64% pentru Barcelona si victorie 1-0 in deplasare pentru Manchester Utd (neinvinsa pe teren propriu in acest sezon).

Fotbalul si stiinta exacta  definesc spectacolul  Ligii Campionilor. Echipa pentru care calculele facute se dovedesc a fi exacte va  reusi  in finala de pe Wembley sa cucereasca Europa in anul 2011.

Un comentariu la „Uefa Champions League. Fotbal si stiinta.”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: