Victorie pentru Vettel si la Suzuka

VettelPilotul german Sebastian Vettel de la echipa Red Bull a castigat pentru a patra oara in cariera Marele Premiu al Japoniei, ajungand la al 9-lea succes in acest an.

Duminica dimineata s-a desfasurat Marele Premiu al Japoniei. Din pole position a plecat australianul Mark Webber de la Red Bull, insa favorit la victorie la bet365, site-ul cu cele mai bune cote pariuri Formula 1, era coechipierul sau Sebastian Vettel. Acesta venea dupa patru victorii consecutive. Startul cursei a apartinut insa francezului Romain Grosjean de la Lotus care a urcat pe prima pozitie dupa primul viraj desi plecase abia de pe pozitia a 4-a a grilei de start.

Francezul a reusit sa pastreze prima pozitie chiar si dupa prima serie de opriri la boxe.

Totusi strategia mai buna au avut-o cei de la Red Bull. Cea mai buna a fost cea a lui Sebastian Vettel care a ramas pe circuit pana in turul 37. Insa abia in turul 40 a reusit sa-l depaseasca pe Romain Grosjean. Francezul a pierdut si pozitia a doua, fiind depasit cu doua tururi inainte de final de Mark Webber. O cursa destul de buna a facut si spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari care a terminat pe locul 4 desi plecase abia de pe locul 8 al grilei de start. 

In urma victoriei din Japonia, Sebastian Vettel a ajuns la 297 puncte, avand 90 de puncte avans fata de Fernando Alonso.

Inca nu este matematic castigator al titlului, dar la casele de pariuri sportive online nu mai exista cote. Pentru a rata titlul ar trebui sa nu castige mai mult de noua puncte in ultimele patru curse, iar Fernando Alonso sa le castige pe toate.

Un comentariu la „Victorie pentru Vettel si la Suzuka”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: